LUFTRENSER

Luftrenser til soverom

Visste du at vi tilbringer en tredjedel av livene våre på soverommet? Finn ut hvordan en luftrenser fra Haus & Luft kan være en god investering til ditt soverom. 

Hvorfor kjøpe luftrenser til soverommet?

Økt søvnkvalitet

Ved å sende ut negative ioner, vil våre luftrensere korte ned innsovningstiden og gi deg dypere, bedre søvn. Våre luftrensere reduserer også sannsynligheten for snorking. 

Renere atmosfære

Soverommet er et rom som ofte kan ha en litt klam lukt og være litt mer støvete, men frykt ikke! Våre luftrensere til soverommet fjerner både støv fra luften og tar knekken på vonde lukter. 

Holder deg frisk

Ingenting er verre enn å våkne opp med feber eller sår hals. Ved å drepe virus og bakterier, forsikrer våre luftrensere deg om at du holder deg frisk fra både forkjølelse, influensa og COVID. 

Et klinisk studie gjennomført i 2019 så betydelige forbedringer i søvnkvaliteten til deltakerne kun ved å forbedre luftkvaliteten med en luftrenser på soverommet. En undersøkelse gjennomført i 2017 avdekket at personer bosatt i områder med betydelige mengder av utendørs luftforurensning hadde en 60 % økning i risikoen for å oppleve søvnforstyrrelser sammenlignet med de som bodde i områder med mindre forurensning. Les videre for dybdeinnsikt i hvordan en luftrenser på soverommet kan gi økt søvnkvalitet. 

Et forskningsstudie fra Kina undersøkte 33 forsøkspersoner (17 kvinner og 16 menn) og hvordan negativ ion-produksjon fra en luftrenser på soverommet påvirket søvnkvaliteten deres. Resultatene indikerer at negative oksygen-ioner forbedrer søvnkvalitet betraktelig. Mer presist, gjør utstedelsen av negative oksygen-ioner det lettere å sovne inn og forlenger det mest viktige søvnstadiet: dyp søvn. Dyp søvn er det mest gjenoppbyggende søvnstadiet, og hjelper både kropp og sinn hvile og helbrede seg selv.

Rykende fersk forskningslitteratur indikerer at luftforurensning negativt påvirker søvnkvalitet både hos barn og voksne. Spesifikke forurensninger som er bevist til å negativt påvirke søvnkvalitet inkluderer, men er ikke begrenset til, PM2.5, PM10, Ozon, nitrogenoksider og svart karbon (en komponent under PM2.5). En effektiv luftrenser på soverommet med et omfattende filtreringssystem, da den er i stand til å fjerne respektive forurensninger, kan således gi økt søvnkvalitet.

Mindre snorking​

Da snoking ofte utløses av luftbårne allergener og luftforurensninger, kan en luftrenser på soverommet være en god løsning. Dårlig inneluft kan irritere luftveiene våre og blant annet føre til tett og sår nese og hals. Snorking gir ikke redusert søvnkvalitet for den som snorker i de fleste tilfeller, men kan gå kraftig utover andre. 

Lindring av allergi​

Luftbårne allergener kan forårsake belastende ubehag og store plager for de med allergier. Allergiplager som følge av dette kan gjøre det vanskelig å få sove og føre til at man våkner flere ganger om natten. Slike forstyrrelser i søvnprosessen og problemene knyttet til innsovning kan gi et betydningsfullt og svært negativt utslag i funksjon på dagtid, helse og velvære.

Luftrensere er bevist til å eliminere opptil 99,98% av luftbårne allergener, hvilket vil reversere de ødeleggende effektene forårsaket av allergiplager. Hvis du er allergisk mot pollen, dyr, midd eller støv vil en luftrenser med andre ord være en god løsning for deg og vil påfølgende forbedre din søvnkvalitet. Se studie publisert på National Library of Medicine hvis du ønsker mer informasjon om hvordan allergiplager og astmaplager negativt kan påvirke søvnkvalitet.

Luftrensere med et aktivt kullfilter er svært effektive i bekjempelsen av vond lukt. Soverommet spesielt, er utsatt for vonde lukter da luftfuktigheten og temperaturen ofte er høyere enn i andre rom. Luftfuktigheten er ofte høyere da vi kan svette på natten og puste ut fuktig luft. Temperaturen er ofte høyere da soverom befinner seg i øverste etasje og varme stiger. Les luftrenser mot vond lukt hvis du ønsker mer informasjon om hvilke lukter en luftrenser kan bekjempe i ditt hjem.

Virus- og bakteriedrepende UVC teknologi vil holde deg frisk fra influensa, COVID-19, vanlig forkjølelse og mye mer. UVC lamper utsteder UVC stråling som evner å endre sammensetningen av DNA og RNA i de mikrobiologiske cellene til virus og bakterier. Således elimineres cellene. Hvis de ikke elimineres, vil deres evne til å formere seg og spre seg hemmes betydelig. Alle luftrensere til soverommet fra Haus & Luft har denne teknologien. 

Hjerte- og karsykdommer

Ny Dansk og Svensk forskning har dokumentert at luftrenser på soverommet vesentlig kan redusere sannsynligheten for hjerte- og karsykdommer på kun 48 timer. Les “luftrenser på soverommet kan forebygge hjerte- og karsykdom” på Aftenposten for mer informasjon. Et amerikansk studie viser til en klar korrelasjon mellom dårlig inneklima og økt blodtrykk, hvilket følgelig øker sannsynligheten for hjerte- og karsykdommer. En luftrenser til soverommet kan med andre ord være en klok helsemessig investering.  

Luftrenser best i test

V11 Luftrenser ble nylig kåret til luftrenser best i test av testguru.no. Dette er vår bestselgende luftrenser for deg som ønsker det beste til soverommet, uten kompromisser. V20 Luftrenser sikret seg en solid tredjeplass i testguru.no sin luftrenser test. Dette er luftrenseren for deg som bor stort eller har allergier. 

4,6
4.6/5

V11 Luftrenser

Store krefter i sving

Standard: 48 m²

Allergi: 20 m²

4,5
4.5/5

V20 Luftrenser

Den ultimate luftrenseren

Standard: 100 m²

Allergi: 40 m²

Hvordan velge luftrenser til soverommet?

Når du skal gå til innkjøp av en luftrenser til soverom er det en rekke faktorer du må ta hensyn til. For å gjøre det enkelt for deg, har vi samlet alle på ett sted. 

Filtreringsteknologi

Effektivitet

CADR

Effektivititet i luftrenserverden måles i CADR. CADR må beregnes ut i fra romstørrelse og behov med tanke på antall luftskifter per time (Air Changes Per Hour). Se formelen nedenfor for å finne riktig CADR til ditt behov, eller se på bruksområdet på våre luftrensere

Luftutskiftninger per time

2

Standard (2 luftutskiftninger i timen)

Standard

5

Allergi (5 luftutskiftninger i timen)

Allergi

7

Alvorlig allergi (7 luftutskiftninger i timen)

Sterk allergi

Romstørrelse * Takhøyde (2,4m) * Luftutskiftninger i timen = CADR

Ingen produkter i handlekurven.

Hei.

Vi vil gi deg 10% avslag.